Przygotowanie |
Krok 1 |
Biszkopt: Żółtka i jajka ubić na puszystą masę. Ciągle ubijając dodawać powoli cukier, następnie ciasto stopniowo wymieszać lekko łyżką z mąką i proszkiem do pieczenia. Biszkopt piec ok. 30 minut w temp. 180 st.C w wysmarowanej margaryną Kasia formie. |
Krok 2 |
Środek: Ubić białka na sztywno. Dodać stopniowo cukier i dalej ubijać. Następnie powoli wymieszać ciasto z mąką i proszkiem do pieczenia. Na samym końcu stopniowo wsypać do ciasta mak. Piec ok. 30 min. w temp. 180 st. C w wysmarowanej margaryną Kasia formie. |
Krok 3 |
Masa: Galaretkę rozpuścić w ½ szklanki gorącej wody i ostudzić. Dodać 1 szklankę śmietanki kremówki 30%. Ubić śmietanę na sztywno. Na puszystą masę dodawać stopniowo skrzepniętą lekko galaretkę. W ten sposób należy zrobić masy śmietankowe w 3 różnych kolorach. |
Krok 4 |
Biszkopt przekroić na dwie części. Jedną część biszkoptu posmarować jednym kolorem masy, przełożyć środkiem, środek posmarować drugim kolorem masy, położyć drugą część biszkoptu, biszkopt posmarować trzecim kolorem masy. |
Krok 5 |
Na masie ułożyć borówki amerykańskie i zalać galaretką. Galaretkę na górę placka rozpuścić w ½ litra gorącej wody i ostudzić. |