| |||||||||
| Składniki | ||
| cukier | 30 dekagramów | |
| woda | 0.5 szklanek | |
| Kostka do pieczenia Kasia | 1 opakowanie | |
| kakao | 3 łyżki | |
| cukier waniliowy | 1 opakowanie | |
| mąka | 2 szklanki | |
| jajko | 3 sztuki | |
| proszek do pieczenia | 1.5 łyżeczek | |
| białko | 2 sztuki | |
| marmolada | 1 puszka | |
| kokos | 10 dekagramów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Wodę zagotować z marmoladą, szklanką cukru, cukrem waniliowym i kakao. Przestudzić. |
| Krok 2 |
| Jajka ubić z łyżką cukru, dodać do masy razem z mąką i proszkiem do pieczenia. Wysmarować blachę i wlać ciasto. |
| Krok 3 |
| Białka ubić na sztywno, dodać pod koniec 1/2 szklanki cukru i wymieszać z kokosem. |
| Krok 4 |
| Na cieście układać porcjami po łyżce marmolady, na niej pianę z białek. Piec 45 minut w temperaturze 180 stopni. |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |