Ambasador

Wskazówki pieczenia:

Składniki:

  • cukier - 30 dekagramów
  • woda - 0.5 szklanek
  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 opakowanie
  • kakao - 3 łyżki
  • cukier waniliowy - 1 opakowanie
  • mąka - 2 szklanki
  • jajko - 3 sztuki
  • proszek do pieczenia - 1.5 łyżeczek
  • białko - 2 sztuki
  • marmolada - 1 puszka
  • kokos - 10 dekagramów

Sposób przygotowania:

  1. Wodę zagotować z marmoladą, szklanką cukru, cukrem waniliowym i kakao. Przestudzić.
  2. Jajka ubić z łyżką cukru, dodać do masy razem z mąką i proszkiem do pieczenia. Wysmarować blachę i wlać ciasto.
  3. Białka ubić na sztywno, dodać pod koniec 1/2 szklanki cukru i wymieszać z kokosem.
  4. Na cieście układać porcjami po łyżce marmolady, na niej pianę z białek. Piec 45 minut w temperaturze 180 stopni.