|
Składniki | ||
cukier | 30 dekagramów | |
woda | 0.5 szklanek | |
Kostka do pieczenia Kasia | 1 opakowanie | |
kakao | 3 łyżki | |
cukier waniliowy | 1 opakowanie | |
mąka | 2 szklanki | |
jajko | 3 sztuki | |
proszek do pieczenia | 1.5 łyżeczek | |
białko | 2 sztuki | |
marmolada | 1 puszka | |
kokos | 10 dekagramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Wodę zagotować z marmoladą, szklanką cukru, cukrem waniliowym i kakao. Przestudzić. |
Krok 2 |
Jajka ubić z łyżką cukru, dodać do masy razem z mąką i proszkiem do pieczenia. Wysmarować blachę i wlać ciasto. |
Krok 3 |
Białka ubić na sztywno, dodać pod koniec 1/2 szklanki cukru i wymieszać z kokosem. |
Krok 4 |
Na cieście układać porcjami po łyżce marmolady, na niej pianę z białek. Piec 45 minut w temperaturze 180 stopni. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |