| Przygotowanie | 
| Krok 1 | 
| Fasolę namocz na noc w zimnej wodzie, a następnego dnia ugotuj do miękkości. | 
| Krok 2 | 
| Paprykę oraz cebulę pokrój w niewielką kostkę ok. 1x1 cm i przesmaż w garnku na rozgrzanej oliwie. | 
| Krok 3 | 
| Fix Knorr rozmieszaj ze szklanką wody i wlej do garnka z cebulą oraz papryką i zagotuj. | 
| Krok 4 | 
| Następnie dodaj ugotowaną fasolę, zmniejsz ogień i duś ok. 8 minut. Pod koniec tego czasu dodaj liście szpinaku i wymieszaj. | 
| Krok 5 | 
| Kiełbaski pokrój na mniejsze kawałki i usmaż na rozgrzanej patelni.  | 
| Krok 6 | 
| Gotową fasolkę nałóż do talerzy, na wierzchu połóż kawałki kiełbaski i podawaj. |