Amerykańskie szaszłyki z rostbefu - Surf and Turf

10


Średnie


30 min.


4 os.

Składniki
rostbef400 gramów
krewetki12 sztuk
Sos Hellmann's Original BBQ6 łyżek
Sos Hellmann's Garlic & Herb2 łyżki
Przyprawa do grilla Knorr2 łyżki
natka pietruszki posiekana1 łyżka
otarta skórka z 1 cytryny
oliwa z oliwek3 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Mięso umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Pokrój w grubą kostkę 3x3 cm. W miseczce wymieszaj przyprawę Knorr, oliwę oraz połowę natki. Mięso zanurz w marynacie.
Krok 2
Krewetki obierz z łupiny pozostawiając jednak dekoracyjny ogonek. Natnij wzdłuż grzbietu i oczyść je z jelita. W miseczce wymieszaj sos czosnkowy z pozostałą natką oraz skórką z cytryny. W przygotowanym sosie zamocz krewetki.
Krok 3
Na drewniane patyki nabijaj na przemian kawałki rostbefu oraz krewetki.
Krok 4
Przygotowane szaszłyki układaj na rozgrzanym grillu i smaż ok. 10 minut przewracając co chwilę. Gotowe podawaj z sosem Hellmann’s Steak, chrupiącą sałatą z ziołowym dressingiem i grillowaną grzanką.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl