Amur pieczony w folii

13


Łatwe


60 min.


3 os.

Składniki
cebula100 gramów
pieprz1 szczypta
pieczarki150 gramów
tymianek1 szczypta
sól1 szczypta
natka pietruszki2 łyżki
sok z cytryny4 łyżki
amur 1 kilogram
Przygotowanie
Krok 1
Oczyszczonego i wypatroszonego amura umyj, a następnie przekrój wzdłuż na połówki. Usuń ości i pokrój ukośnie na porcje.
Krok 2
Posyp pieprzem i skrop sokiem z cytryny. Pozostaw w chłodnym miejscu na 30 minut.
Krok 3
Cebulę i pieczarki oczyść, opłucz i pokrój w paseczki.
Krok 4
Natkę posiekaj i dodaj do pieczarek, wymieszaj.
Krok 5
Folię aluminiową wysmaruj tłuszczem, a następnie ułóż na niej rybę. Przełóż ją pieczarkami i cebulą. Zawiń starannie.
Krok 6
Piecz przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopniu.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl