Andruty
  • 15 minut
  • Łatwe

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 opakowanie
  • wafle - 1 opakowanie
  • mleko - 0.5 szklanek
  • cukier - 1 szklanka
  • kakao - 1 łyżka
  • mleko w proszku
  • czekolada

Sposób przygotowania:

  1. Mleko, Kasię i cukier podgrzać do rozpuszczenia składników.
  2. Dodać kakao i dokładnie wymieszać, aby nie było grudek.
  3. Odłożyć dwa całe wafle, a resztę zmielić - ja mielę w maszynce do mięsa.
  4. Wsypać do masy czekoladowej i wymieszać.
  5. Dodać mleko w proszku i ucierać mikserem do całkowitego połączenia składników.
  6. Masę czekoladową wyłożyć na jeden wafel, przykryć drugim i schłodzić w lodówce.
  7. Do masy można dodać bakalie