Przygotowanie |
Krok 1 |
Mąkę pszenną mieszamy z proszkiem. |
Krok 2 |
Dodajemy żółtka, pokrojoną w kostkę Kasię i cukier puder. |
Krok 3 |
Zagniatamy ciasto i dzielimy na 3 części. Jedną odkładamy. Do drugiej wsypujemy kakao i wyrabiamy, wkładamy z trzecim kawałkiem ciasta na godzinę do zamrażarki. |
Krok 4 |
Białka ubijamy, dodajemy cukier zwykły i kisiel. |
Krok 5 |
Jabłka obieramy, przekrawamy na ćwiartki i kroimy w plasterki. |
Krok 6 |
Odłożone ciasto rozwałkować i i wyłożyć na natłuszczoną formę. |
Krok 7 |
Układamy jabłka. |
Krok 8 |
Ciasto wyjmujemy z zamrażarki, ciemne ścieramy na tarce o dużych oczkach na jabłka. |
Krok 9 |
Przykrywamy pianą z kisielem, na wierzch ścieramy ciasto jasne. Pieczemy. |