| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Mąkę pszenną mieszamy z proszkiem. |
| Krok 2 |
| Dodajemy żółtka, pokrojoną w kostkę Kasię i cukier puder. |
| Krok 3 |
| Zagniatamy ciasto i dzielimy na 3 części. Jedną odkładamy. Do drugiej wsypujemy kakao i wyrabiamy, wkładamy z trzecim kawałkiem ciasta na godzinę do zamrażarki. |
| Krok 4 |
| Białka ubijamy, dodajemy cukier zwykły i kisiel. |
| Krok 5 |
| Jabłka obieramy, przekrawamy na ćwiartki i kroimy w plasterki. |
| Krok 6 |
| Odłożone ciasto rozwałkować i i wyłożyć na natłuszczoną formę. |
| Krok 7 |
| Układamy jabłka. |
| Krok 8 |
| Ciasto wyjmujemy z zamrażarki, ciemne ścieramy na tarce o dużych oczkach na jabłka. |
| Krok 9 |
| Przykrywamy pianą z kisielem, na wierzch ścieramy ciasto jasne. Pieczemy. |