Andrzejkowe kanapeczki
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • chleb pumpernikiel - 3 sztuki
  • łosoś wędzony na zimno w plastrach - 100 gramów
  • twarożek śmietankowy - 4 łyżki
  • pomidorki koktajlowe - 14 sztuk
  • szczypiorek pęczek - 0.5 sztuk
  • jaja - 2 sztuki
  • sól - 1 szczypta
  • pieprz biały mielony - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek i miksujemy blenderem wraz z łososiem i serkiem śmietankowym. Do pasty dodajemy posiekany szczypiorek i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  2. Pumpernikiel kroimy na mniejsze kromeczki, na nie wyciskamy pastę za pomocą rękawa i dekorujemy serem, pomidorkami oraz szczypiorkiem. Smacznego!