| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ziemniaki dokładnie wyszoruj. Następnie przekrój wzdłuż na pół. |
| Krok 2 |
| Porządnie rozgrzej szeroki rondel (najlepiej teflonowy) i wlej oliwę. Połóż ziemniaki płaską stroną na patelnię i smaż kilka minut, aż powierzchnia zrobi się mocno rumiana. |
| Krok 3 |
| Teraz przekręć ziemniaki na drugą stronę, dodaj rozmaryn, świeże masło i poczekaj, aż się spieni. |
| Krok 4 |
| Dopraw ziemniaki pieprzem i przyprawą z opakowania Fix Knorr. |
| Krok 5 |
| Wlej bulion, tak aby sięgał do ¾ wysokości ziemniaków, ale nie zakrywał ich całkowicie. Delikatnie wymieszaj, umieść rondel w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C i piecz przez 25 minut. Po upieczeniu ziemniaki powinny mieć chrupiącą powierzchnię i miękki miąższ. |
| Krok 6 |
| Śmietanę wymieszaj z dipem czosnkowym z opakowania Fix Knorr. Gotowe ziemniaki podawaj z sosem oddzielnie.
|