Przygotowanie |
Krok 1 |
Ciasto: Kasię roztopić, a gdy przestygnie, dodawać stopniowo resztę składników i ubijać. Upiec. |
Krok 2 |
Po wystygnięciu przekroić na dwie części. |
Krok 3 |
Warstwa jabłkowa: Jabłka zetrzeć na tarce, zasypać cukrem, cukrem waniliowym i cynamonem. |
Krok 4 |
Odsączyć sok, w którym następnie rozpuścić budyń. |
Krok 5 |
Jabłka zalać rozpuszczonym budyniem i zagotować. |
Krok 6 |
Ostudzić. |
Krok 7 |
Warstwa śmietanowa: Śmietanę ubić z zagęszczaczem i cukrem na sztywno. |
Krok 8 |
Dodać 2 serki i delikatnie je wmiksować. |
Krok 9 |
Na pierwszą połowę ciasta wyłożyć warstwę jabłkową, na nią warstwę śmietanową i następnie przykryć drugą połową ciasta. |
Krok 10 |
Wierzch ciasta posmarować cieniutką warstwą masy śmietanowej i zetrzeć na nią czekoladę. |