Aniołek:)

2


Łatwe


30 min.


1 os.

Składniki
Ciasto:
jajka2 sztuki
śmietana0.5 szklanek
cukier0.5 szklanek
mąka ziemniaczana1 łyżeczka
mąka0.5 kilogramów
amoniak1 łyżeczka
Kostka do pieczenia Kasia0.5 opakowań
Krem:
budyń waniliowy2 opakowania
cukier waniliowy1 opakowanie
śmietana1 szklanka
mleko2.5 szklanki
cukier1 szklanka
Kostka do pieczenia Kasia1 szklanka
Przygotowanie
Krok 1
Składniki na ciasto połączyć.
Krok 2
Zagnieść szybko ciasto.
Krok 3
Podzielić na 3-4 części i rozwałkować na cienkie placki na dużą blachę.
Krok 4
Piec pojedynczo ok. 15 min w 180'C na jasnozłoty kolor.
Krok 5
Następnie przygotować krem. Zagotować mleko z Kasią i cukrami.
Krok 6
Jaja rozmieszać ze śmietaną i budyniami.
Krok 7
Wlać do gotującego się mleka. Ciągle mieszać aż do zgęstnienia, aby się nie przypaliło.
Krok 8
Placki przekładać ciepłą masą. Udekorować na wierzchu.
Krok 9
Dobrze jest odstawić ciasto na noc do lodówki.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl