Aniołek:)
  • 30 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 60 minut
  • 180'C °C

Składniki:

    ciasto
  • jajka - 2 sztuki
  • śmietana - 0.5 szklanek
  • cukier - 0.5 szklanek
  • mąka ziemniaczana - 1 łyżeczka
  • mąka - 0.5 kilogramów
  • amoniak - 1 łyżeczka
  • Kostka do pieczenia Kasia - 0.5 opakowań
  • krem
  • budyń waniliowy - 2 opakowania
  • cukier waniliowy - 1 opakowanie
  • śmietana - 1 szklanka
  • mleko - 2.5 szklanki
  • cukier - 1 szklanka
  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 szklanka

Sposób przygotowania:

  1. Składniki na ciasto połączyć.
  2. Zagnieść szybko ciasto.
  3. Podzielić na 3-4 części i rozwałkować na cienkie placki na dużą blachę.
  4. Piec pojedynczo ok. 15 min w 180'C na jasnozłoty kolor.
  5. Następnie przygotować krem. Zagotować mleko z Kasią i cukrami.
  6. Jaja rozmieszać ze śmietaną i budyniami.
  7. Wlać do gotującego się mleka. Ciągle mieszać aż do zgęstnienia, aby się nie przypaliło.
  8. Placki przekładać ciepłą masą. Udekorować na wierzchu.
  9. Dobrze jest odstawić ciasto na noc do lodówki.