Antrykot wołowy po amerykańsku

16


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
stek wołowy z antrykotu4 sztuki
Przyprawa do wieprzowiny Knorr2 łyżki
musztarda Dijon1 łyżka
sos worcester1 łyżka
oliwa4 łyżki
świeży rozmaryn gałązki4 sztuki
duże ziemniaki5 sztuk
pieprz cayenne1 szczypta
sól
olej150 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Steki skrop oliwą z oliwek, natrzyj musztardą i sosem Worcester.
Krok 2
Następnie posyp przyprawą Knorr i odstaw na 15 minut, aby mięso lekko się zamarynowało.
Krok 3
Mięso smaż na średnio rozgrzanym grillu po 6-8 minut z każdej strony. Jeśli lubisz wołowinę mniej lub bardziej krwistą dostosuj czas smażenia do własnych upodobań.
Krok 4
Ziemniaki dokładnie umyj, następnie ugotuj w mundurkach tak, aby były półsurowe.
Krok 5
Następnie wystudź i pokrój w cząstki, księżyce.
Krok 6
Ziemniaki smaż na oleju, aż zrobią się chrupiące. Dopraw je solą, pieprzem cayenne i posiekanym rozmarynem. Mięso podawaj wraz z ziemniakami natychmiast po przygotowaniu.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl