Przygotowanie |
Krok 1 |
Steki skrop oliwą z oliwek, natrzyj musztardą i sosem Worcester. |
Krok 2 |
Następnie posyp przyprawą Knorr i odstaw na 15 minut, aby mięso lekko się zamarynowało. |
Krok 3 |
Mięso smaż na średnio rozgrzanym grillu po 6-8 minut z każdej strony. Jeśli lubisz wołowinę mniej lub bardziej krwistą dostosuj czas smażenia do własnych upodobań. |
Krok 4 |
Ziemniaki dokładnie umyj, następnie ugotuj w mundurkach tak, aby były półsurowe. |
Krok 5 |
Następnie wystudź i pokrój w cząstki, księżyce. |
Krok 6 |
Ziemniaki smaż na oleju, aż zrobią się chrupiące. Dopraw je solą, pieprzem cayenne i posiekanym rozmarynem. Mięso podawaj wraz z ziemniakami natychmiast po przygotowaniu. |