Antrykot z kurczaka z fasolką

6


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
udka z kurczaka bez kości4 sztuki
Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr2 łyżki
fasolka szparagowa żółta400 gramów
boczek wędzony120 gramów
oliwa2 łyżki
olej
Przygotowanie
Krok 1
Z udek usuń kości. Powinien powstać płaski kawałek mięsa z skórą na wierzchu. Jeśli nie lubisz możesz skórę również usunąć.
Krok 2
Mięso skrop olejem i posyp przyprawą Knorr. Odstaw mięso na co najmniej 30 minut, aby się zamarynowało.
Krok 3
Mięso przełóż do naczynia żaroodpornego i piecz w temperaturze 180 stopni przez 30 minut.
Krok 4
W tym czasie fasolki oczyść, odetnij końcówki i ugotuj w wrzątku.
Krok 5
Boczek pokrój w paseczki i zrumień na oliwie. Następnie dodaj fasolkę i całość podsmaż. Upieczone mięso przełóż na talerz. Podawaj ze smażoną fasolką i, na przykład, z ziemniakami.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl