Antrykot z kurczaka z fasolką
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • udka z kurczaka bez kości - 4 sztuki
  • Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr - 2 łyżki
  • fasolka szparagowa żółta - 400 gramów
  • boczek wędzony - 120 gramów
  • oliwa - 2 łyżki
  • olej

Zamów świeże składniki z dostawą do domu do wybranych przepisów.

Sposób przygotowania:

  1. Z udek usuń kości. Powinien powstać płaski kawałek mięsa z skórą na wierzchu. Jeśli nie lubisz możesz skórę również usunąć.
  2. Mięso skrop olejem i posyp przyprawą Knorr. Odstaw mięso na co najmniej 30 minut, aby się zamarynowało.
  3. Mięso przełóż do naczynia żaroodpornego i piecz w temperaturze 180 stopni przez 30 minut.
  4. W tym czasie fasolki oczyść, odetnij końcówki i ugotuj w wrzątku.
  5. Boczek pokrój w paseczki i zrumień na oliwie. Następnie dodaj fasolkę i całość podsmaż. Upieczone mięso przełóż na talerz. Podawaj ze smażoną fasolką i, na przykład, z ziemniakami.