| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Czosnek obierz i posiekaj drobno. Połowę wymieszaj z przesianą przez sito mąką, pokrojonym w kostkę masłem i smalcem. |
| Krok 2 |
| Osobno wymieszaj jajko, ocet i wodę, dodaj łyżeczkę soli i przelej masę do mąki. Zagnieć na jednolite ciasto. |
| Krok 3 |
| Pozostały czosnek zeszklij na rozgrzanej oliwie razem z posiekaną cebulą. |
| Krok 4 |
| Dodaj pokrojone w kostkę mięso i podsmaż na złoty kolor. Dopraw. Możesz chwilę poddusić. Ostudź. |
| Krok 5 |
| Ciasto rozwałkuj i szklanką wycinaj krążki, na każdy nakładaj odrobinę farszu i zlep tak jak pierogi. |
| Krok 6 |
| Układaj na wysmarowanej tłuszczem blaszce, ale nie płasko, tylko tak aby falbanka była na górze. Posmaruj rozbełtanym białkiem i piecz na złoty kolor przez ok. 20-25 minut. |
| Krok 7 |
| Podawaj na gorąco. |