Apetyczne Quesadillas z indyka

0


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
cebula2 sztuki
Przyprawa Adobo Knorr0.5 łyżek
pieprz czarny mielony0.5 łyżeczek
czerwona papryka2 sztuki
sól1 szczypta
zielona papryka1 sztuka
oliwa2 łyżki
czosnek ząbki 3 sztuki
tortilla8 sztuk
mięso mielone indycze400 gramów
starty ser cheddar100 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Cebulę i czosnek obierz, a następnie drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej olej, dodaj warzywa i poczekaj aż lekko się zarumienią. Następnie dodaj mielone mięso z indyka i dokładnie wymieszaj wszystkie składniki. Podsmażaj na średnim ogniu od czasu do czasu mieszając.
Krok 2
W między czasie papryki umyj, osusz i pokrój w cienkie paski lub kostkę. Dodaj warzywa do mięsa, podlej ½ szklanki wody i duś pod przykryciem do momentu, aż papryka zmięknie, a mięso ładnie się zarumieni.
Krok 3
Do składników na patelni dodaj meksykańską mieszankę przypraw Adobo Knorr, sól oraz pieprz i dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Gotowy farsz nałóż na placki tortilli i oprósz startym serem – ilość według uznania.
Krok 5
Złóż placki tortilli na połówki i podsmażaj na patelni (najlepiej grillowej) z obu stron ok. 2-3 minut. Gotowe quesadillas z indyka pokrój w trójkąty i przełóż na talerze. Smacznego!
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl