Apetyczne Quesadillas z indyka

0


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
cebula2 sztuki
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr0.5 łyżeczek
Przyprawa Adobo Knorr0.5 łyżek
czerwona papryka2 sztuki
sól1 szczypta
zielona papryka1 sztuka
oliwa2 łyżki
czosnek ząbki 3 sztuki
tortilla8 sztuk
mięso mielone indycze400 gramów
starty ser cheddar100 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Cebulę i czosnek posiekaj i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu. Dodaj mięso mielone i podsmaż.
Krok 2
Papryki umyj, rozkrój, oczyść i potnij w cienkie plastry lub kostkę.
Krok 3
Papryki dodaj do mięsa, podlej odrobiną wody i duś na małym ogniu do czasu, gdy składniki będą miękkie. Dodaj przyprawę Adobo i dopraw do smaku pieprzem Knorr i solą.
Krok 4
Nałóż farsz na każdą tortillę i oprósz startym serem.
Krok 5
Złóż tortille na połówki i podsmaż na złoty kolor z obydwu stron. Przełóż na talerze i pokrój w trójkąty.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl