Przygotowanie |
Krok 1 |
Cebulę i czosnek obierz, a następnie drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej olej, dodaj warzywa i poczekaj aż lekko się zarumienią. Następnie dodaj mielone mięso z indyka i dokładnie wymieszaj wszystkie składniki. Podsmażaj na średnim ogniu od czasu do czasu mieszając. |
Krok 2 |
W między czasie papryki umyj, osusz i pokrój w cienkie paski lub kostkę. Dodaj warzywa do mięsa, podlej ½ szklanki wody i duś pod przykryciem do momentu, aż papryka zmięknie, a mięso ładnie się zarumieni. |
Krok 3 |
Do składników na patelni dodaj meksykańską mieszankę przypraw Adobo Knorr, sól oraz pieprz i dokładnie wymieszaj. |
Krok 4 |
Gotowy farsz nałóż na placki tortilli i oprósz startym serem – ilość według uznania. |
Krok 5 |
Złóż placki tortilli na połówki i podsmażaj na patelni (najlepiej grillowej) z obu stron ok. 2-3 minut. Gotowe quesadillas z indyka pokrój w trójkąty i przełóż na talerze. Smacznego! |