Apetyczne Quesadillas z indyka

Składniki:

  • cebula - 2 sztuki
  • pieprz - 1 szczypta
  • czerwona papryka - 2 sztuki
  • sól - 1 szczypta
  • zielona papryka - 1 sztuka
  • oliwa - 2 łyżki
  • czosnek ząbki - 3 sztuki
  • tortilla - 8 sztuk
  • mięso mielone indycze - 400 gramów
  • starty ser cheddar - 2 szklanki

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę i czosnek posiekaj i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu.
  2. Dodaj mięso mielone i podsmaż.
  3. Papryki umyj, rozkrój, oczyść i potnij w cienkie plastry lub kostkę.
  4. Papryki dodaj do mięsa, podlej odrobiną wody i duś na małym ogniu do czasu, gdy składniki będą miękkie. Dopraw do smaku.
  5. Nałóż odrobinę farszu na każdą tortillę i oprósz startym serem.
  6. Złóż tortille na połówki i podsmaż na złoty kolor z obydwóch stron. Przełóż na talerze i pokrój w trójkąty.
  7. Apetyczne quesadillas podawaj razem salsą i guacamole.