Arakowe muffiny z borówką:)
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 25 minut
  • 180'C °C

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 100 gramów
  • olej - 0.3 szklanek
  • mąka - 2 szklanki
  • cukier - 1 szklanka
  • proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
  • soda - 1 szczypta
  • sól - 1 szczypta
  • budyń śmietankowy - 1 opakowanie
  • mleko - 1 szklanka
  • jajka - 2 sztuki
  • borówki

Sposób przygotowania:

  1. Suche produkty połączyć, wymieszać.
  2. Kasię rozpuścić i wystudzić - mokre składniki oddzielnie również wymieszać.
  3. Następnie wszystko razem miksować.
  4. Tak powstałą masą napełniać papilotki lub foremki do 3/4 wysokości.
  5. Na wierzch ułożyć po kilka owoców. Upiec. Smacznego:)