Aromatyczna kasza gryczana z boczkiem wędzonym
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • kasza gryczana - 200 gramów
  • boczek wędzony - 100 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr - 1 łyżka
  • olej - 2 łyżki
  • Esencja do sosu pieczeniowego jasnego Knorr - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Boczek oraz cebulę pokrój w kostkę i przesmaż w garnku na rozgrzanym oleju. Dodaj majeranek.
  2. Do garnka wsyp kaszę, wymieszaj z boczkiem i cebulą i smaż chwilę razem.
  3. Wlej 300 ml wody oraz żeby kasza była pełna smaku dodaj Esencję do sosu pieczeniowego jasnego i zagotuj.
  4. Zmniejsz ogień i gotuj kaszę do momentu wchłonięcia płynu. Następnie zdejmij garnek z ognia, przykryj i pozostaw na 10 minut. Po tym czasie kaszę wymieszaj i podawaj.