Aromatyczna sałatka z kurkami i cukinią
  • 15 minut
  • 1 osoba
  • Łatwe

Składniki:

  • małe kurki - 100 gramów
  • mała cukinia - 1 sztuka
  • liście natki pietruszki - 5 sztuk
  • cebula - 1 sztuka
  • tymianek suszony - 1 szczypta
  • sól
  • pieprz - 1 szczypta
  • gorgonzola - 1 plaster
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Kurki dokładnie myjemy, osuszamy. Podobnie cukinię. Cebulę siekamy, rozgrzewamy na patelni oliwę z oliwek extra vergine, dodajemy cebulę, podsmażamy, aż zmięknie, następnie dodajemy kurki i pokrojoną w drobną kostkę cukinię, doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem oraz szczyptą mini kostki czosnkowej. Siekamy liście natki i dodajemy do grzybów z cukinią, jeszcze chwilę smażymy. Gasimy płomień.
  2. Przekładamy do podania, dodajemy pokruszoną gorgonzolę. Salatkę można serwować na grzankach. Smakuje wyśmienicie.