|
Składniki | ||
cebula | 1 sztuka | |
pieprz | 1 szczypta | |
sól | ||
mała cukinia | 1 sztuka | |
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr | 1 szczypta | |
tymianek suszony | 1 szczypta | |
gorgonzola | 1 plaster | |
małe kurki | 100 gramów | |
liście natki pietruszki | 5 sztuk |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Kurki dokładnie myjemy, osuszamy. Podobnie cukinię. Cebulę siekamy, rozgrzewamy na patelni oliwę z oliwek extra vergine, dodajemy cebulę, podsmażamy, aż zmięknie, następnie dodajemy kurki i pokrojoną w drobną kostkę cukinię, doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem oraz szczyptą mini kostki czosnkowej. Siekamy liście natki i dodajemy do grzybów z cukinią, jeszcze chwilę smażymy. Gasimy płomień. |
Krok 2 |
Przekładamy do podania, dodajemy pokruszoną gorgonzolę. Salatkę można serwować na grzankach. Smakuje wyśmienicie. |
Autor: Aneta Klimecka |