Aromatyczna sałatka z kurkami i cukinią

2


Łatwe


15 min.


1 os.

Składniki
małe kurki100 gramów
mała cukinia1 sztuka
liście natki pietruszki5 sztuk
cebula1 sztuka
tymianek suszony1 szczypta
sól
pieprz1 szczypta
gorgonzola1 plaster
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Kurki dokładnie myjemy, osuszamy. Podobnie cukinię. Cebulę siekamy, rozgrzewamy na patelni oliwę z oliwek extra vergine, dodajemy cebulę, podsmażamy, aż zmięknie, następnie dodajemy kurki i pokrojoną w drobną kostkę cukinię, doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem oraz szczyptą mini kostki czosnkowej. Siekamy liście natki i dodajemy do grzybów z cukinią, jeszcze chwilę smażymy. Gasimy płomień.
Krok 2
Przekładamy do podania, dodajemy pokruszoną gorgonzolę. Salatkę można serwować na grzankach. Smakuje wyśmienicie.
Autor: Aneta KlimeckaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl