Aromatyczna zupa pieczarkowa
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • Kremowa zupa pieczarkowa Knorr - 1 opakowanie
  • ser pleśniowy - 2 łyżki
  • Gałka muszkatołowa z Indonezji Knorr - 1 szczypta
  • Curry Knorr - 3 szczypty
  • kromka chleba tostowego - 3 sztuki
  • olej - 3 łyżki
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • posiekany szczypiorek - 1 łyżka
  • białe wino (opcjonalnie) - 1 szklanka

Sposób przygotowania:

  1. Pod koniec gotowania dodaj rozkruszony w palcach ser oraz przyprawy.
  2. Okrój ze skórki chleb tostowy i pokrój w centymetrową kostkę. Rozgrzej olej, rozgnieć i wrzuć ząbek czosnku oraz kostki z chleba. Lekko posól i smaż około 5 minut.
  3. Przygotuj zupę pieczarkową według przepisu na opakowaniu.
  4. Na koniec dodaj do zupy szczypiorek i wino, po czym mocno zagrzej. Przed podaniem posyp zupę grzankami.