Aromatyczna zupa pomidorowa

8


Łatwe


15 min.


4 os.

Składniki
Rosół wołowy Knorr1 sztuka
koncentrat pomidorowy3 łyżki
śmietana 18%4 łyżki
woda-wrzątek1 litr
gałązka bazylii4 sztuki
pęczek natki pietruszki1 sztuka
sól do smaku1 szczypta
pieprz czarny mielony1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Rozpuść kostkę rosołową wołową Knorr w 1 litrze wrzątku, zagotuj.
Krok 2
Dodaj koncentrat pomidorowy i dokładnie wymieszaj. Dopraw pieprzem i solą, jeśli zachodzi taka potrzeba. Wlej do zupy śmietanę i dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Posiekaj bazylię i natkę pietruszki. Podawaj zupę udekorowaną bazylią i natką pietruszki.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl