| |||||||||
| Składniki | ||
| Rosół wołowy Knorr | 1 sztuka | |
| koncentrat pomidorowy | 3 łyżki | |
| śmietana 18% | 4 łyżki | |
| woda-wrzątek | 1 litr | |
| gałązka bazylii | 4 sztuki | |
| pęczek natki pietruszki | 1 sztuka | |
| sól do smaku | 1 szczypta | |
| pieprz czarny mielony | 1 szczypta |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Rozpuść kostkę rosołową wołową Knorr w 1 litrze wrzątku, zagotuj. |
| Krok 2 |
| Dodaj koncentrat pomidorowy i dokładnie wymieszaj. Dopraw pieprzem i solą, jeśli zachodzi taka potrzeba. Wlej do zupy śmietanę i dokładnie wymieszaj. |
| Krok 3 |
| Posiekaj bazylię i natkę pietruszki. Podawaj zupę udekorowaną bazylią i natką pietruszki. |
| Autor: przepisy.pl |