Aromatyczna zupa pomidorowa
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • Bulion cielęcy Knorr - 1 sztuka
  • koncentrat pomidorowy - 3 łyżki
  • śmietana 18% - 4 łyżki
  • woda-wrzątek - 1 litr
  • gałązka bazylii - 4 sztuki
  • pęczek natki pietruszki - 1 sztuka
  • sól do smaku - 1 szczypta
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Rozpuść kostkę Bulionu cielęcego Knorr w 1 litrze wrzątku, zagotuj.
  2. Dodaj koncentrat pomidorowy i dokładnie wymieszaj. Dopraw pieprzem i solą, jeśli zachodzi taka potrzeba. Wlej do zupy śmietanę i dokładnie wymieszaj.
  3. Posiekaj bazylię i natkę pietruszki. Podawaj zupę udekorowaną bazylią i natką pietruszki.