|
Składniki | ||
Rosół wołowy Knorr | 1 sztuka | |
koncentrat pomidorowy | 3 łyżki | |
śmietana 18% | 4 łyżki | |
woda-wrzątek | 1 litr | |
gałązka bazylii | 4 sztuki | |
pęczek natki pietruszki | 1 sztuka | |
sól do smaku | 1 szczypta | |
pieprz czarny mielony | 1 szczypta |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Rozpuść kostkę rosołową wołową Knorr w 1 litrze wrzątku, zagotuj. |
Krok 2 |
Dodaj koncentrat pomidorowy i dokładnie wymieszaj. Dopraw pieprzem i solą, jeśli zachodzi taka potrzeba. Wlej do zupy śmietanę i dokładnie wymieszaj. |
Krok 3 |
Posiekaj bazylię i natkę pietruszki. Podawaj zupę udekorowaną bazylią i natką pietruszki. |
Autor: przepisy.pl |