Aromatyczna zupa z soczewicą
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • soczewica - 0.5 szklanek
  • wołowina - 150 gramów
  • Francuska zupa cebulowa Knorr - 2 opakowania
  • woda - 1.2 litrów
  • marchew - 1 sztuka
  • seler naciowy - 1 sztuka
  • ziemniaki - 3 sztuki
  • świeża kolendra - 1 pęczek
  • oliwa - 1 łyżka
  • Kmin rzymski z Indii mielony Knorr - 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

  1. Wołowinę pokrój w niedużą kostkę i przesmaż w garnku na rozgrzanej oliwie. Dodaj kumin.
  2. Marchew, selera oraz ziemniaki pokrój w kostkę podobnej wielkości jak mięso i wrzuć do garnka. Wsyp również soczewicę.
  3. Całość zalej 1,2 litra wody i doprowadź do wrzenia. Zawartość opakowań Knorr wsyp do garnka i wymieszaj.
  4. Zmniejsz ogień i gotuj zupę około 25 minut do momentu, gdy wszystkie jej składniki będą miękkie. Pod koniec gotowania dodaj pokrojoną kolendrę.