Aromatyczna zupa ziołowa
  • 90 minut
  • 6 osób
  • Średnie

Składniki:

  • boczek - 150 gramów
  • Rosół wołowy Knorr - 1.25 litrów
  • cebule - 3 sztuki
  • Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr - 2 łyżki
  • Oregano z Turcji Knorr - 2 łyżki
  • Rozmaryn z Maroko Knorr - 2 łyżki
  • sól do smaku - 1 szczypta
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • pszenne tosty kromki - 6 sztuk
  • woda - 1.5 litrów
  • sól do smaku - 1 szczypta
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Zioła namocz i odcedź. Cebule posiekaj.
  2. Boczek pokrój w kostkę i wysmaż.
  3. Dodaj cebulę i smaż, aż zbrązowieje. Tosty pokrój w drobną kostkę i dodaj.
  4. Wstaw rondel na kwadrans do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
  5. Składniki włóż do innego garnka, zalej bulionem przygotowanym z wody i kostki Knorr, dodaj zioła. Gotuj godzinę na małym ogniu. Dopraw.