|
Składniki | ||
makaron tagliatelle | 300 gramów | |
pieczarki | 15 sztuk | |
oliwa z oliwek | 6 łyżek | |
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr | 1 łyżeczka | |
starty parmezan | 2 łyżki | |
gałązki świeżego tymianku | 2 sztuki | |
pieprz czarny mielony | 1 szczypta |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Pieczarki pokrój w grube plastry, cebulę w piórka. Czosnek posiekaj. |
Krok 2 |
Na rozgrzanej oliwie przesmaż czosnek i cebulę. Następnie dodaj pieczarki i smaż chwilę na mocnym ogniu. |
Krok 3 |
Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku i odcedź. |
Krok 4 |
Przesmażone pieczarki wymieszaj z gorącym makaronem, dopraw Delikatem Knorr, pieprzem i tymiankiem. Posyp startym serem. Makaron wyłóż na talerze i udekoruj listkami ziół. |
Autor: przepisy.pl |