Aromatyczne wstążki z pieczarkami

27


Łatwe


25 min.


4 os.

Składniki
makaron tagliatelle300 gramów
pieczarki15 sztuk
oliwa z oliwek6 łyżek
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr1 łyżeczka
starty parmezan2 łyżki
gałązki świeżego tymianku2 sztuki
pieprz czarny mielony1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Pieczarki pokrój w grube plastry, cebulę w piórka. Czosnek posiekaj.
Krok 2
Na rozgrzanej oliwie przesmaż czosnek i cebulę. Następnie dodaj pieczarki i smaż chwilę na mocnym ogniu.
Krok 3
Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku i odcedź.
Krok 4
Przesmażone pieczarki wymieszaj z gorącym makaronem, dopraw Delikatem Knorr, pieprzem i tymiankiem. Posyp startym serem. Makaron wyłóż na talerze i udekoruj listkami ziół.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl