| |||||||||
| Składniki | ||
| makaron tagliatelle | 300 gramów | |
| pieczarki | 15 sztuk | |
| oliwa z oliwek | 6 łyżek | |
| Delikat przyprawa uniwersalna Knorr | 1 łyżeczka | |
| starty parmezan | 2 łyżki | |
| gałązki świeżego tymianku | 2 sztuki | |
| pieprz czarny mielony | 1 szczypta |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Pieczarki pokrój w grube plastry, cebulę w piórka. Czosnek posiekaj. |
| Krok 2 |
| Na rozgrzanej oliwie przesmaż czosnek i cebulę. Następnie dodaj pieczarki i smaż chwilę na mocnym ogniu. |
| Krok 3 |
| Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku i odcedź. |
| Krok 4 |
| Przesmażone pieczarki wymieszaj z gorącym makaronem, dopraw Delikatem Knorr, pieprzem i tymiankiem. Posyp startym serem. Makaron wyłóż na talerze i udekoruj listkami ziół. |
| Autor: przepisy.pl |