Aromatyczne wstążki z pieczarkami
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron tagliatelle - 300 gramów
  • pieczarki - 15 sztuk
  • oliwa z oliwek - 6 łyżek
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr - 1 łyżeczka
  • starty parmezan - 2 łyżki
  • gałązki świeżego tymianku - 2 sztuki
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Pieczarki pokrój w grube plastry, cebulę w piórka. Czosnek posiekaj.
  2. Na rozgrzanej oliwie przesmaż czosnek i cebulę. Następnie dodaj pieczarki i smaż chwilę na mocnym ogniu.
  3. Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku i odcedź.
  4. Przesmażone pieczarki wymieszaj z gorącym makaronem, dopraw Delikatem Knorr, pieprzem i tymiankiem. Posyp startym serem. Makaron wyłóż na talerze i udekoruj listkami ziół.