Aromatyczny kapuśniak z kiszonej kapusty

8


Średnie


60 min.


6 os.

Składniki
kapusta kiszona750 gramów
włoszczyzna1 pęczek
pieprz15 ziaren
ziele angielskie6 ziaren
liść laurowy3 sztuki
jałowiec8 ziaren
koper1 łyżka
ziemniaki1 kilogram
koncentrat pomidorowy1 łyżka
woda5 litrów
Delikat przyprawa w  płynie Knorr1 łyżka
Przygotowanie
Krok 1
Kapustę kroimy i gotujemy ok. 40 minut w 2 litrach wody z dodatkiem jałowca i nasion kopru.
Krok 2
W tym samym czasie przygotowujemy bulion: w 3 l wody gotujemy kość schabową oraz włoszczyznę z pozostałymi przyprawami.
Krok 3
W przecedzonym bulionie gotujemy 20 minut ziemniaki pokrojone w drobną kostkę. Następnie łączymy bulion z ziemniakami z kapustą i wywarem.
Krok 4
Dodajemy po łyżce koncentratu pomidorowego i Delikatu Knorr w płynie. Gotowe!
Autor: Anna WłodarczykPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl