Aromatyczny kuskus z warzywami na ostro
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Średnie

Składniki:

  • kiełbasa - 3 sztuki
  • cebula - 1 sztuka
  • czosnek ząbki - 2 sztuki
  • warzywa na patelnie - 1 opakowanie
  • mrożona marchewka z groszkiem - 1 opakowanie
  • pomidory w puszce - 1 opakowanie
  • Mieszanka ziół i przypraw Zioła prowansalskie Knorr - 1 szczypta
  • bazylia - 1 szczypta
  • Curry Knorr - 2 łyżki
  • Papryka ostra z Hiszpanii Knorr - 1 szczypta
  • kuskus - 100 gramów
  • bulion - 100 mililitrów
  • Esencja do sosu pieczeniowego jasnego Knorr - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Na rozgrzany tłuszcz wrzuć skrojoną w małą kostkę cebulę oraz posiekany ząbek czosnku. Kiedy cebula się przyrumieni dodaj kiełbasę pokrojoną w kostkę.
  2. Smaż dopóki nie zmiękną, a potem dodaj do kiełbasy i wymieszaj. Następnie dodaj pomidory oraz Esencję Knorr i duś przez chwilę mieszając.
  3. Następnie wsyp przyprawy, wyciśnięty ząbek czosnku i duś chwilę, ewentualnie podlewając wodą. Serwuj z przygotowaną wcześniej kaszą kuskus.
  4. Rozgrzej 2 łyżki oleju w garnku i wrzuć do niego mrożonki.
  5. Przygotowanie kaszy kuskus. W dwóch takich samym naczyniach odmierz tę samą objętość kaszy i bulionu. Bulion zagotuj, zalej nim kaszę i zakryj. Po 2-3 minutach odkryj kaszę i dobrze wszystko wymieszaj.