Aromatyczny kuskus z warzywami na ostro

14


Średnie


45 min.


4 os.

Składniki
kiełbasa3 sztuki
cebula1 sztuka
czosnek ząbki 2 sztuki
warzywa na patelnie1 opakowanie
mrożona marchewka z groszkiem 1 opakowanie
pomidory w puszce1 opakowanie
zioła prowansalskie1 szczypta
bazylia1 szczypta
curry2 łyżki
papryka ostra w proszku, mielona1 szczypta
kuskus100 gramów
bulion100 mililitrów
Bulion warzywny Knorr1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Na rozgrzany tłuszcz wrzuć skrojoną w małą kostkę cebulę oraz posiekany ząbek czosnku. Kiedy cebula się przyrumieni dodaj kiełbasę pokrojoną w kostkę.
Krok 2
Smaż dopóki nie zmiękną, a potem dodaj do kiełbasy i wymieszaj. Następnie dodaj pomidory oraz Bulion warzywny Knorr i duś przez chwilę mieszając.
Krok 3
Następnie wsyp przyprawy, wyciśnięty ząbek czosnku i duś chwilę, ewentualnie podlewając wodą. Serwuj z przygotowaną wcześniej kaszą kuskus.
Krok 4
Rozgrzej 2 łyżki oleju w garnku i wrzuć do niego mrożonki.
Krok 5
Przygotowanie kaszy kuskus. W dwóch takich samym naczyniach odmierz tę samą objętość kaszy i bulionu. Bulion zagotuj, zalej nim kaszę i zakryj. Po 2-3 minutach odkryj kaszę i dobrze wszystko wymieszaj.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl