Aromatyczny tort naleśnikowy

Składniki:

  • sera - 16 dekagramów
  • Sos spaghetti toscana Knorr - 1 sztuka
  • jajka - 2 sztuki
  • mleko - 1 szklanka
  • mąka - 1 szklanka
  • bazylia - 1 pęczek
  • olej
  • sól - 1 szczypta
  • pieprz - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Mleko dokładnie połącz z mąką, szczyptą soli z i jajkami. Odstaw na kwadrans. Usmaż na rozgrzanej patelni wysmarowanej olejem cienkie naleśniki.
  2. Sos Spaghetti Toscana Knorr podgrzej i odstaw do przestygnięcia.
  3. Umyj i pokrój bazylię, ser zetrzyj na tarce.
  4. W okrągłej formie o średnicy zbliżonej do średnicy naleśników układaj tort w kolejności: naleśnik, sos pomidorowy, ser, bazylia. układaj do wyczerpania składników.
  5. Wstaw tort naleśnikowy do nagrzanego piekarnika na 15 minut o temperaturze 220 stopni Celsjusza