Azjatycki kurczak z warzywami

32


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
pierś z kurczaka 400 gramów
Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr2 łyżki
bulion drobiowy1 szklanka
papryka zielona2 sztuki
cebula czerwona2 sztuki
świeży imbir1 łyżeczka
świeża kolendra1 pęczek
ząbki czosnku2 sztuki
sos sojowy2 łyżki
olej sezamowy2 łyżki
mąka ziemniaczana1 łyżka
sól do smaku
oliwa2 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Kurczaka pokrój w paski. W miseczce wymieszaj z przyprawą Knorr, mąką ziemniaczaną oraz imbirem.
Krok 2
Papryki oraz cebulę pokrój w paski. Czosnek posiekaj drobno.
Krok 3
Na rozgrzanej patelni, na oliwie, przesmaż zamarynowanego kurczaka. W następnej kolejności dodaj rozdrobnione warzywa oraz czosnek. Dodaj olej sezamowy i smaż chwilę na dużym ogniu.
Krok 4
Całość zalej bulionem i doprowadź do wrzenia. Gdy powstały sos zgęstnieje, potrawa jest gotowa. Podawaj z ryżem i listkami kolendry.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl