Azjatycki makaron z kapustą pak-choi
  • 20 minut
  • 3 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • chiński makaron jajeczny - 250 gramów
  • Bulion na włoszczyźnie Knorr - 1 sztuka
  • kapusta pak choi - 200 gramów
  • Przyprawa Koreański Grill Knorr - 2 łyżeczki
  • czerwona papryka - 1 sztuka
  • por - 200 gramów
  • kiełki fasolki Mung - 100 gramów
  • olej - 2 łyżki
  • jaja - 2 sztuki
  • sos sojowy - 2 łyżki
  • świeża kolendra - 1 pęczek

Sposób przygotowania:

  1. Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu producenta w wodzie z dodatkiem Kostki Knorr. Po ugotowaniu odcedź makaron i zachowaj płyn.
  2. Warzywa umyj i następnie kapustę, paprykę i pora pokrój w paski.
  3. Na dobrze rozgrzanej patelni smaż warzywa.
  4. Dodaj przyprawę Knorr, makaron i smaż jeszcze 1 minutę.
  5. Następnie wlej ok 100 ml wody z gotowania makaronu, dodaj sos sojowy, jaja i smaż całość 2 minuty na intensywnym ogniu cały czas mieszając. Podawaj z kiełkami fasoli oraz listkami świeżej kolendry.