Azjatycki makaron z kapustą pak-choi

9


Łatwe


20 min.


3 os.

Składniki
chiński makaron jajeczny250 gramów
Bulion warzywny Knorr1 sztuka
kapusta pak choi 200 gramów
Przyprawa Koreański Grill Knorr2 łyżeczki
czerwona papryka1 sztuka
por200 gramów
kiełki fasolki Mung100 gramów
olej2 łyżki
jaja2 sztuki
sos sojowy2 łyżki
świeża kolendra1 pęczek
Przygotowanie
Krok 1
Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu producenta w wodzie z dodatkiem Kostki Knorr. Po ugotowaniu odcedź makaron i zachowaj płyn.
Krok 2
Warzywa umyj i następnie kapustę, paprykę i pora pokrój w paski.
Krok 3
Na dobrze rozgrzanej patelni smaż warzywa.
Krok 4
Dodaj przyprawę Knorr, makaron i smaż jeszcze 1 minutę.
Krok 5
Następnie wlej ok 100 ml wody z gotowania makaronu, dodaj sos sojowy, jaja i smaż całość 2 minuty na intensywnym ogniu cały czas mieszając. Podawaj z kiełkami fasoli oraz listkami świeżej kolendry.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl