| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Całe jaja ubić z 1 szklanką cukru. |
| Krok 2 |
| Dodać jedną i drugą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. |
| Krok 3 |
| Na końcu wlewać powoli niezbyt gorącą Kasię, dodać sok i skórkę z cytryny. |
| Krok 4 |
| Wymieszać delikatnie i wylać ciasto do okrągłej foremki. |
| Krok 5 |
| Piec w nagrzanym do 180 stopni C piekarniku ok. 55-60 minut. |
| Krok 6 |
| Po upieczeniu jeszcze można ew. ciepłą babę polukrować. |
| Krok 7 |
| Sok z cytryny i cukier puder wymieszać tak, by powstała dość gęsta, ale lejąca się masa. Można ponakłuwać ciasto dla lepszego efektu, lukier wpłynie wtedy do środka ciasta. |