Baba ziemniaczana z boczkiem
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • boczek wędzony - 150 gramów
  • Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr - 1 opakowanie
  • woda - 300 mililitrów
  • jajka - 2 sztuki
  • cebula - 1 sztuka
  • masło - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. Fix Knorr połącz z wodą i jajkami, wymieszaj do uzyskania jednolitej masy.
  2. Cebulę i boczek pokrój w kostkę i podsmaż na patelni na rumiany kolor.
  3. Ostudzoną cebulę i boczek dodaj do ciasta ziemniaczanego, po czym całość przełóż do foremki wysmarowanej masłem.
  4. Tak przygotowaną babkę włóż do piekarnika nagrzanego do 160 °C i piecz przez ok. 50 minut. Podawaj z ulubioną surówką i sosem.