Babeczka cytrynowa

0


Łatwe


15 min.


1 os.

Składniki
jajko6 sztuk
cukier1.5 szklanek
mąka pszenna2 szklanki
cytryna1 sztuka
Kostka do pieczenia Kasia1 sztuka
proszek do pieczenia2 łyżeczki
olejek cytrynowy1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Kasię utrzeć z cukrem i żółtkami .
Krok 2
Białka ubić na pianę.
Krok 3
Wsypać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, otartą skórkę z cytryny, sok z 1/2 cytryny i kilka kropli aromatu cytrynowego, utrzeć.
Krok 4
Na koniec ucierania dodać pianę z białek, delikatnie wymieszać.
Krok 5
Tak przygotowane ciasto przełożyć do natłuszczonej Kasią i wysypanej bułką tartą formy i piec.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl