Babeczki brzoskwiniowe
  • 30 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 15 minut
  • 180 °C

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 200 gramów
  • mąka - 300 gramów
  • cukier - 2 łyżki
  • śmietana 18% - 2 łyżki
  • żółtko - 2 sztuki
  • mała puszka brzoskwiń - 1 opakowanie
  • żelatyna - 2 łyżeczki

Sposób przygotowania:

  1. Mąkę, cukier, miękką Kasię, żółtka i śmietanę wymieszaj szybko mikserem.
  2. Następnie wyłóż na posypany mąką stół i szybko zagnieć.
  3. Zawiń w folię i włóż na godzinę do lodówki.
  4. Foremki do babeczek posmaruj Kasią i obsyp bułką tartą.
  5. Ciasto wyjmij z lodówki i rozwałkuj na grubość 1/2 cm i wylep nim foremki.
  6. Piecz około 15 minut w 180 stopniach C.
  7. Brzoskwinie osącz z zalewy i zmiksuj.
  8. Żelatynę namocz w 1/2 szklanki zimnego sosu z brzoskwiń.
  9. Gdy napęcznieje podgrzej, aby żelatyna się rozpuściła i połącz ze zmiksowanymi brzoskwiniami.
  10. Musem brzoskwiniowym napełnij babeczki.