Babeczki brzoskwiniowe

17


Łatwe


30 min.


1 os.

Składniki
Kostka do pieczenia Kasia200 gramów
mąka300 gramów
cukier2 łyżki
śmietana 18%2 łyżki
żółtko2 sztuki
mała puszka brzoskwiń1 opakowanie
żelatyna2 łyżeczki
Przygotowanie
Krok 1
Mąkę, cukier, miękką Kasię, żółtka i śmietanę wymieszaj szybko mikserem.
Krok 2
Następnie wyłóż na posypany mąką stół i szybko zagnieć.
Krok 3
Zawiń w folię i włóż na godzinę do lodówki.
Krok 4
Foremki do babeczek posmaruj Kasią i obsyp bułką tartą.
Krok 5
Ciasto wyjmij z lodówki i rozwałkuj na grubość 1/2 cm i wylep nim foremki.
Krok 6
Piecz około 15 minut w 180 stopniach C.
Krok 7
Brzoskwinie osącz z zalewy i zmiksuj.
Krok 8
Żelatynę namocz w 1/2 szklanki zimnego sosu z brzoskwiń.
Krok 9
Gdy napęcznieje podgrzej, aby żelatyna się rozpuściła i połącz ze zmiksowanymi brzoskwiniami.
Krok 10
Musem brzoskwiniowym napełnij babeczki.
Autor: MojeCiasto.plPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl