babeczki córeczki
  • 30 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 0 minut
  • 180 °C

Składniki:

  • mąka - 2 szklanki
  • jajko - 1 sztuka
  • cukier - 3 łyżki
  • sól - 1 szczypta
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 gram

Sposób przygotowania:

  1. Margarynę zagnieść z cukrem zwykłym i waniliowym, dodać jajko, mąkę zmieszaną z proszkiem i sól.
  2. Zagnieść, odstawić do lodówki na pół godziny.
  3. Rozwałkować, podsypując mąką, na 1/2cm grubości ciasto, wyciąć babeczki, piec 10 min. w piekarniku.
  4. Masa wykonana wg uznania, moja tiramisu:) z malinami i kolorową posypką.