Babeczki czekoladowe
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 20 minut
  • 180 °C

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 100 gramów
  • mąka - 200 gramów
  • mleko - 0.5 szklanek
  • mąka kukurydziana - 50 gramów
  • kakao - 50 gramów
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • brązowy cukier - 150 gramów
  • jajko - 2 sztuki
  • posiekana czekolada - 100 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Rozgrzej piekarnik do 180 st.C. Metalowe foremki do babeczek wyłóż papierowymi papilotkami.
  2. W misce wymieszaj wszystkie sypkie składniki tzn.: mąkę, mąkę kukurydzianą, kakao, proszek do pieczenia i cukier.
  3. Kasię rozpuść w rondelku, wystudź i wymieszaj z roztrzepanymi jajkami i mlekiem.
  4. Kasię z jajkami przelej do suchych składników i wymieszaj łyżką.
  5. Na koniec dodaj posiekaną czekoladę i jeszcze raz delikatnie wymieszaj.
  6. Ciasto przełóż do przygotowanych foremek. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 20 minut.