Babeczki czekoladowe

84


Łatwe


15 min.


1 os.

Składniki
Kostka do pieczenia Kasia100 gramów
mąka200 gramów
mleko0.5 szklanek
mąka kukurydziana50 gramów
kakao50 gramów
proszek do pieczenia1 łyżeczka
brązowy cukier150 gramów
jajko2 sztuki
posiekana czekolada100 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Rozgrzej piekarnik do 180 st.C. Metalowe foremki do babeczek wyłóż papierowymi papilotkami.
Krok 2
W misce wymieszaj wszystkie sypkie składniki tzn.: mąkę, mąkę kukurydzianą, kakao, proszek do pieczenia i cukier.
Krok 3
Kasię rozpuść w rondelku, wystudź i wymieszaj z roztrzepanymi jajkami i mlekiem.
Krok 4
Kasię z jajkami przelej do suchych składników i wymieszaj łyżką.
Krok 5
Na koniec dodaj posiekaną czekoladę i jeszcze raz delikatnie wymieszaj.
Krok 6
Ciasto przełóż do przygotowanych foremek. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 20 minut.
Autor: MojeCiasto.plPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl