| |||||||||
| Składniki | ||
| gorzka czekolada 60% | 165 gramów | |
| Kostka do pieczenia Kasia | 165 gramów | |
| jajka | 3 sztuki | |
| żółtka jajek | 3 sztuki | |
| mleko | 0.5 szklanek | |
| cukier | 65 gramów | |
| mąka | 65 gramów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| W kąpieli wodnej rozpuść Kasię z gorzką czekoladą. Zdejmij z kuchenki i dodaj mleko. |
| Krok 2 |
| Zmiksuj jajka z żółtkami. |
| Krok 3 |
| Do zmiksowanych jajek dodaj rozpuszczoną czekoladę z Kasią. Wymieszaj. |
| Krok 4 |
| Dodaj mąkę i cukier. Wymieszaj na jednolitą masę. |
| Krok 5 |
| Rozlej masę do porcelanowych foremek i wstaw je do rozgrzanego piekarnika. Piecz w temperaturze 180˚C przez 8 minut. Podawaj od razu po wyjęciu z piekarnika, póki nadzienie jest płynne! |
| Autor: MojeCiasto.pl |