Babeczki czekoladowe
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 10 minut
  • 180 °C

Składniki:

  • gorzka czekolada 60% - 165 gramów
  • Kostka do pieczenia Kasia - 165 gramów
  • jajka - 3 sztuki
  • żółtka jajek - 3 sztuki
  • mleko - 0.5 szklanek
  • cukier - 65 gramów
  • mąka - 65 gramów

Sposób przygotowania:

  1. W kąpieli wodnej rozpuść Kasię z gorzką czekoladą. Zdejmij z kuchenki i dodaj mleko.
  2. Zmiksuj jajka z żółtkami.
  3. Do zmiksowanych jajek dodaj rozpuszczoną czekoladę z Kasią. Wymieszaj.
  4. Dodaj mąkę i cukier. Wymieszaj na jednolitą masę.
  5. Rozlej masę do porcelanowych foremek i wstaw je do rozgrzanego piekarnika. Piecz w temperaturze 180˚C przez 8 minut. Podawaj od razu po wyjęciu z piekarnika, póki nadzienie jest płynne!