|
Składniki | ||
gorzka czekolada 60% | 165 gramów | |
Kostka do pieczenia Kasia | 165 gramów | |
jajka | 3 sztuki | |
żółtka jajek | 3 sztuki | |
mleko | 0.5 szklanek | |
cukier | 65 gramów | |
mąka | 65 gramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
W kąpieli wodnej rozpuść Kasię z gorzką czekoladą. Zdejmij z kuchenki i dodaj mleko. |
Krok 2 |
Zmiksuj jajka z żółtkami. |
Krok 3 |
Do zmiksowanych jajek dodaj rozpuszczoną czekoladę z Kasią. Wymieszaj. |
Krok 4 |
Dodaj mąkę i cukier. Wymieszaj na jednolitą masę. |
Krok 5 |
Rozlej masę do porcelanowych foremek i wstaw je do rozgrzanego piekarnika. Piecz w temperaturze 180˚C przez 8 minut. Podawaj od razu po wyjęciu z piekarnika, póki nadzienie jest płynne! |
Autor: MojeCiasto.pl |