Babeczki czekoladowe

56


Łatwe


15 min.


1 os.

Składniki
gorzka czekolada 60%165 gramów
Kostka do pieczenia Kasia165 gramów
jajka3 sztuki
żółtka jajek3 sztuki
mleko0.5 szklanek
cukier65 gramów
mąka65 gramów
Przygotowanie
Krok 1
W kąpieli wodnej rozpuść Kasię z gorzką czekoladą. Zdejmij z kuchenki i dodaj mleko.
Krok 2
Zmiksuj jajka z żółtkami.
Krok 3
Do zmiksowanych jajek dodaj rozpuszczoną czekoladę z Kasią. Wymieszaj.
Krok 4
Dodaj mąkę i cukier. Wymieszaj na jednolitą masę.
Krok 5
Rozlej masę do porcelanowych foremek i wstaw je do rozgrzanego piekarnika. Piecz w temperaturze 180˚C przez 8 minut. Podawaj od razu po wyjęciu z piekarnika, póki nadzienie jest płynne!
Autor: MojeCiasto.plPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl