|
Składniki | ||
Kostka do pieczenia Kasia | 8 dekagramów | |
czekolada gorzka | 8 dekagramów | |
cukier waniliowy | 1 opakowanie | |
mąka | 20 dekagramów | |
cukier puder | 15 dekagramów | |
kakao | 2 łyżki | |
proszek do pieczenia | 1.5 łyżeczek | |
soda | 0.5 łyżeczek | |
jajka | 2 sztuki | |
sól | 1 szczypta | |
mleko | 150 mililitrów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
W jednym naczyniu wymieszać mąkę z cukrami, kakao, proszkiem do pieczenia, sodą i szczyptą soli. |
Krok 2 |
W drugim naczyniu wymieszać rozpuszczoną Kasię z mlekiem i jajkami. |
Krok 3 |
Zawartość obu naczyń połączyć razem tak, by wszystkie składniki były wilgotne (zrobiłam to widelcem). |
Krok 4 |
Foremki na muffinki lub babeczki (ja miałam zwykłe metalowe) wysmarować olejem pędzelkiem. |
Krok 5 |
Napełnić foremki do 3/4 wysokości. |
Krok 6 |
Piec w temp. 180 st. przez 20-25 minut. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |