Babeczki czekoladowe

2


Łatwe


30 min.


1 os.

Składniki
Kostka do pieczenia Kasia8 dekagramów
czekolada gorzka8 dekagramów
cukier waniliowy1 opakowanie
mąka20 dekagramów
cukier puder15 dekagramów
kakao2 łyżki
proszek do pieczenia1.5 łyżeczek
soda0.5 łyżeczek
jajka2 sztuki
sól1 szczypta
mleko150 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
W jednym naczyniu wymieszać mąkę z cukrami, kakao, proszkiem do pieczenia, sodą i szczyptą soli.
Krok 2
W drugim naczyniu wymieszać rozpuszczoną Kasię z mlekiem i jajkami.
Krok 3
Zawartość obu naczyń połączyć razem tak, by wszystkie składniki były wilgotne (zrobiłam to widelcem).
Krok 4
Foremki na muffinki lub babeczki (ja miałam zwykłe metalowe) wysmarować olejem pędzelkiem.
Krok 5
Napełnić foremki do 3/4 wysokości.
Krok 6
Piec w temp. 180 st. przez 20-25 minut.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl