| 
 | |||||||||
| Składniki | ||
| Kostka do pieczenia Kasia | 8 dekagramów | |
| czekolada gorzka | 8 dekagramów | |
| cukier waniliowy | 1 opakowanie | |
| mąka | 20 dekagramów | |
| cukier puder | 15 dekagramów | |
| kakao | 2 łyżki | |
| proszek do pieczenia | 1.5 łyżeczek | |
| soda | 0.5 łyżeczek | |
| jajka | 2 sztuki | |
| sól | 1 szczypta | |
| mleko | 150 mililitrów | 
| Przygotowanie | 
| Krok 1 | 
| W jednym naczyniu wymieszać mąkę z cukrami, kakao, proszkiem do pieczenia, sodą i szczyptą soli. | 
| Krok 2 | 
| W drugim naczyniu wymieszać rozpuszczoną Kasię z mlekiem i jajkami. | 
| Krok 3 | 
| Zawartość obu naczyń połączyć razem tak, by wszystkie składniki były wilgotne (zrobiłam to widelcem). | 
| Krok 4 | 
| Foremki na muffinki lub babeczki (ja miałam zwykłe metalowe) wysmarować olejem pędzelkiem. | 
| Krok 5 | 
| Napełnić foremki do 3/4 wysokości. | 
| Krok 6 | 
| Piec w temp. 180 st. przez 20-25 minut. | 
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |