Babeczki czekoladowe z malinkami
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 20 minut
  • 190 °C

Składniki:

  • mleko - 1 szklanka
  • cukier - 0.75 szklanek
  • kakao - 2 łyżki
  • jajko - 4 sztuki
  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 opakowanie
  • mąka tortowa - 2.5 szklanki
  • mąka ziemniaczana - 1 łyżka
  • proszek do pieczenia - 1.5 łyżeczek
  • aromat rumowy - 1 opakowanie
  • maliny - 1 szklanka

Sposób przygotowania:

  1. Do rondelka wlałam mleko i włożyłam posiekaną Kasię. Gdy się zagrzało,to wsypałam cukier i kakao .
  2. Podgrzewałam i mieszałam aż wszystkie składniki się rozpuszczą. Ostudziłam
  3. Do masy wbijałam kolejno całe jajka i miksowałam.
  4. Wsypałam wymieszane z proszkiem do pieczenia mąki.
  5. Do foremek nakładałam po porcji ciasta,tak mniejwięcej na 3/4 wysokości papilotki.
  6. Na wierzch układałam po kilka malin,które lekko dociskałam w ciasto.
  7. Wstawiłam do nagrzanego na 190 stopni piekarnika.
  8. Piekłam około 20 minut.
  9. Po upieczeniu posypałam słodkim kakao.