Babeczki kokosowe baranki
  • 60 minut
  • Łatwe

Składniki:

    ciasto
  • Kostka do pieczenia Kasia - 150 gramów
  • cukier - 80 gramów
  • jajka - 2 sztuki
  • mąka - 110 gramów
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • ekstrakt waniliowy - 1 łyżeczka
  • wiórki kokosowe - 120 gramów
  • krem
  • ciemna gorzka czekolada - 40 gramów
  • Kostka do pieczenia Kasia - 150 gramów
  • cukier - 100 gramów
  • do dekoracji
  • migdały w czekoladzie
  • pianki jojo
  • biała czekolada - 1 łyżka
  • przygotujesz szybciej z
  • Kasia Babeczki czekoladowe - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Ubij Kasię z cukrem na puszystą masę. Stopniowo dodawaj jajka, wciąż ubijając.
  2. Dodaj powoli mąkę z proszkiem do pieczenia i wanilią i mieszaj, aż ciasto się połączy.
  3. Dodaj wiórki kokosowe i delikatnie wymieszaj łyżką.
  4. Włóż papilotki do formy na muffiny i nałóż do nich ciasto do ¾ wysokości. Piecz przez 20 minut w temperaturze 180°C. Wyjmij babeczki z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia.
  5. Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej.
  6. Mikserem ubij Kasię z cukrem. Na koniec dodaj rozpuszczoną czekoladę. Miksuj, aż składniki się połączą.
  7. Udekoruj babeczki kremem, a następnie połóż małe pianki. Umieść czekoladowe migdały jako główki baranków. Za pomocą roztopionej białej czekolady i wykałaczki namaluj na migdałach oczka.
  8. Ten przepis możesz przygotować szybciej z naszymi Babeczkami nic do dodania.