Babeczki kremowe gniazdka
  • 60 minut
  • Łatwe

Składniki:

    ciasto
  • Kostka do pieczenia Kasia - 150 gramów
  • cukier - 80 gramów
  • jajka - 2 sztuki
  • mąka - 100 gramów
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • ekstrakt z wanilii - 1 łyżeczka
  • krem
  • biała czekolada - 40 gramów
  • Kostka do pieczenia Kasia - 150 gramów
  • cukier drobnoziarnisty - 100 gramów
  • sok z cytryny - 2 łyżeczki
  • przygotujesz szybciej z
  • Kasia Babeczki klasyczne - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Ubij Kasię z cukrem na puszystą masę. Stopniowo dodawaj jajka, wciąż ubijając.
  2. Dodaj powoli mąkę z proszkiem do pieczenia i wanilią i mieszaj, aż ciasto się połączy.
  3. Włóż papilotki do formy na muffiny i nałóż do nich ciasto do ¾ wysokości. Piecz przez 20 minut w temperaturze 180°C. Wyjmij babeczki z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia.
  4. Rozpuść białą czekoladę w kąpieli wodnej.
  5. Mikserem ubij Kasię z cukrem i sokiem z cytryny. Na końcu dodaj rozpuszczoną czekoladę. Miksuj do połączenia składników.
  6. Udekoruj babeczki czekoladą i czekoladowymi jajeczkami. Krem możesz nakładać strzykawką, łyżką lub rękawem cukierniczym.
  7. Ten przepis możesz przygotować szybciej z naszymi Babeczkami nic do dodania.