| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ubij Kasię z cukrem na puszystą masę. Stopniowo dodawaj jajka, wciąż ubijając.
|
| Krok 2 |
| Dodaj powoli mąkę z proszkiem do pieczenia i wanilią i mieszaj, aż ciasto się połączy.
|
| Krok 3 |
| Włóż papilotki do formy na muffiny i nałóż do nich ciasto do ¾ wysokości. Piecz przez 20 minut w temperaturze 180°C. Wyjmij babeczki z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia. |
| Krok 4 |
| Rozpuść białą czekoladę w kąpieli wodnej.
|
| Krok 5 |
| Mikserem ubij Kasię z cukrem i sokiem z cytryny. Na końcu dodaj rozpuszczoną czekoladę. Miksuj do połączenia składników.
|
| Krok 6 |
| Udekoruj babeczki czekoladą i czekoladowymi jajeczkami. Krem możesz nakładać strzykawką, łyżką lub rękawem cukierniczym. |
| Krok 7 |
| Ten przepis możesz przygotować szybciej z naszymi Babeczkami nic do dodania. |