Babeczki kremowe gniazdka

34


Łatwe


60 min.


8 os.

Składniki
Ciasto:
Kostka do pieczenia Kasia150 gramów
cukier80 gramów
jajka2 sztuki
mąka100 gramów
proszek do pieczenia1 łyżeczka
ekstrakt z wanilii1 łyżeczka
Krem:
biała czekolada40 gramów
Kostka do pieczenia Kasia150 gramów
cukier drobnoziarnisty100 gramów
sok z cytryny2 łyżeczki
Przygotujesz szybciej z:
Kasia Babeczki klasyczne1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Ubij Kasię z cukrem na puszystą masę. Stopniowo dodawaj jajka, wciąż ubijając.
Krok 2
Dodaj powoli mąkę z proszkiem do pieczenia i wanilią i mieszaj, aż ciasto się połączy.
Krok 3
Włóż papilotki do formy na muffiny i nałóż do nich ciasto do ¾ wysokości. Piecz przez 20 minut w temperaturze 180°C. Wyjmij babeczki z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia.
Krok 4
Rozpuść białą czekoladę w kąpieli wodnej.
Krok 5
Mikserem ubij Kasię z cukrem i sokiem z cytryny. Na końcu dodaj rozpuszczoną czekoladę. Miksuj do połączenia składników.
Krok 6
Udekoruj babeczki czekoladą i czekoladowymi jajeczkami. Krem możesz nakładać strzykawką, łyżką lub rękawem cukierniczym.
Krok 7
Ten przepis możesz przygotować szybciej z naszymi Babeczkami nic do dodania.
Autor: MojeCiasto.plPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl