Babeczki malinowe
  • 30 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 20 minut
  • 180 °C

Składniki:

  • cukier - 0.5 szklanek
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • mąka - 1 szklanka
  • sól - 1 szczypta
  • jajko - 1 sztuka
  • Kostka do pieczenia Kasia - 0.25 sztuk
  • mleko - 0.5 szklanek
  • maliny - 1 szklanka

Sposób przygotowania:

  1. Kasię rozpuścić i ostudzić.
  2. Do miski wsypujemy suche składniki tzn. cukier, mąkę, szczyptę soli i proszek do pieczenia.
  3. Do innego naczynia dajemy mleko, Kasie, i jajko i ubijamy.
  4. Dodajemy mokre składniki do suchych i dokładnie mieszamy łyżką.
  5. Na blasze układamy foremki i na dno układamy malinki i napełniamy ciastem do ¾ wysokości.
  6. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 20 minut.