Babeczki marchewkowe
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • przesiana mąka pszenna - 250 gramów
  • proszek do pieczenia - 3 łyżeczki
  • cynamon - 1 łyżeczka
  • cukier - 150 gramów
  • posiekane orzechy włoskie - 75 gramów
  • marchew starta na tarce - 175 gramów
  • wiórki kokosowe - 2 łyżki
  • jaja kurze - 2 sztuki
  • aromat waniliowy - 2 łyżeczki
  • olej roślinny - 150 mililitrów
  • mleko - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Składniki podzielić na suche i mokre. W jednej misce wymieszać suche (razem z marchewką) a w drugiej mokre.
  2. Nałożyć ciasto do foremek wyłożonych papilotkami.
  3. Piec w temperaturze 180 stopni przez ok. 25 minut. Z tych proporcji wychodzi ok. 11 babeczek.