Babeczki Mateuszka

0


Łatwe


15 min.


1 os.

Składniki
Ciasto:
mąka1 szklanka
cukier puder0.25 szklanek
Kostka do pieczenia Kasia0.25 sztuk
jajko1 sztuka
proszek do pieczenia1 łyżeczka
aromat waniliowy1 unit
cukier waniliowy1 opakowanie
bita śmietana1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Zagnieść ciasto z podanych składników, włożyć je do zamrażalnika na około 5 minut i mocno schłodzić.
Krok 2
Następnie robiąc z ciasta małe kulki wylepiać nimi foremki do babeczek.
Krok 3
Należy uważać, aby ciasto wylepione w foremkach było bardzo cienkie, gdyż bardzo szybko i bardzo mocno wyrasta ono w czasie pieczenia.
Krok 4
Gdy babeczki są gotowe (lekko zarumienione), przygotować bitą śmietanę
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl