|
Składniki | ||
Ciasto: | ||
mąka | 1 szklanka | |
cukier puder | 0.25 szklanek | |
Kostka do pieczenia Kasia | 0.25 sztuk | |
jajko | 1 sztuka | |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka | |
aromat waniliowy | 1 unit | |
cukier waniliowy | 1 opakowanie | |
bita śmietana | 1 opakowanie |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Zagnieść ciasto z podanych składników, włożyć je do zamrażalnika na około 5 minut i mocno schłodzić. |
Krok 2 |
Następnie robiąc z ciasta małe kulki wylepiać nimi foremki do babeczek. |
Krok 3 |
Należy uważać, aby ciasto wylepione w foremkach było bardzo cienkie, gdyż bardzo szybko i bardzo mocno wyrasta ono w czasie pieczenia. |
Krok 4 |
Gdy babeczki są gotowe (lekko zarumienione), przygotować bitą śmietanę |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |