Babeczki Mateuszka
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 10 minut
  • użytkownik nie podał temperatury °C

Składniki:

    ciasto
  • mąka - 1 szklanka
  • cukier puder - 0.25 szklanek
  • Kostka do pieczenia Kasia - 0.25 sztuk
  • jajko - 1 sztuka
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • aromat waniliowy - 1 unit
  • cukier waniliowy - 1 opakowanie
  • bita śmietana - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Zagnieść ciasto z podanych składników, włożyć je do zamrażalnika na około 5 minut i mocno schłodzić.
  2. Następnie robiąc z ciasta małe kulki wylepiać nimi foremki do babeczek.
  3. Należy uważać, aby ciasto wylepione w foremkach było bardzo cienkie, gdyż bardzo szybko i bardzo mocno wyrasta ono w czasie pieczenia.
  4. Gdy babeczki są gotowe (lekko zarumienione), przygotować bitą śmietanę