| |||||||||
| Składniki | ||
| Ciasto: | ||
| mąka | 1 szklanka | |
| cukier puder | 0.25 szklanek | |
| Kostka do pieczenia Kasia | 0.25 sztuk | |
| jajko | 1 sztuka | |
| proszek do pieczenia | 1 łyżeczka | |
| aromat waniliowy | 1 unit | |
| cukier waniliowy | 1 opakowanie | |
| bita śmietana | 1 opakowanie |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Zagnieść ciasto z podanych składników, włożyć je do zamrażalnika na około 5 minut i mocno schłodzić. |
| Krok 2 |
| Następnie robiąc z ciasta małe kulki wylepiać nimi foremki do babeczek. |
| Krok 3 |
| Należy uważać, aby ciasto wylepione w foremkach było bardzo cienkie, gdyż bardzo szybko i bardzo mocno wyrasta ono w czasie pieczenia. |
| Krok 4 |
| Gdy babeczki są gotowe (lekko zarumienione), przygotować bitą śmietanę |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |