Babeczki orzechowe z nadzieniem toffi

0


Łatwe


15 min.


1 os.

Składniki
mąka1.5 szklanek
Kostka do pieczenia Kasia0.6 sztuk
cukier puder0.5 szklanek
żółtko3 sztuki
budyń śmietankowy1 opakowanie
mleko1.3 szklanek
powidła śliwkowe0.5 opakowań
krówki "ciągutki"25 dekagramów
orzechy nerkowca20 dekagramów
Przygotowanie
Krok 1
Mąkę, Kasię, cukier puder i żółtka zagnieść i schłodzić w lodówce.
Krok 2
Foremki na babeczki posmarować Kasią i wysypać bułką tartą.
Krok 3
Babeczki piec ok. 20 min. w temp. ok. 180 st., aż zrobią się rumiane.
Krok 4
Jeszcze lekko ciepłe wyjąć delikatnie z foremek i odłożyć do ostygnięcia.
Krok 5
Ugotować budyń z łyżką Kasi.
Krok 6
Krówki rozpuścić w garnku, utworzy się sos toffi.
Krok 7
Na dno babeczek nałożyć odrobinę powideł.
Krok 8
Następnie kopiasto budyń.
Krok 9
Na koniec udekorować nerkowcami i zalać ciepłym toffi.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl