| |||||||||
| Składniki | ||
| Ciasto: | ||
| mąka pszenna | 25 dekagramów | |
| Kostka do pieczenia Kasia | 0.5 sztuk | |
| cukier | 3 łyżki | |
| żółtko | 2 sztuki | |
| Krem: | ||
| mleko | 0.5 litrów | |
| mleko | 0.5 szklanek | |
| mąka | 2 łyżki | |
| budyń | 1 opakowanie | |
| cukier | 4 łyżki | |
| cukier waniliowy | 2 opakowania | |
| Wierzch: | ||
| owoce | 1 unit |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ciasto: Nagrzej piekarnik do temperatury 180 stopni. |
| Krok 2 |
| Kasię posiekaj, dodaj mąkę, żółtka, cukier i zagnieć ciasto. |
| Krok 3 |
| Rozwałkuj na cienki placek, wyłóż nim posmarowane Kasią foremki do babeczek. |
| Krok 4 |
| Piec na zloty kolor. |
| Krok 5 |
| Krem: Ze wszystkich składników ugotować budyń i połączyć go z 1/2 Kasi. |
| Krok 6 |
| Gotowym kremem wypełniać babeczki i dekorować dowolnymi owocami |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |