|
Składniki | ||
Ciasto: | ||
mąka pszenna | 25 dekagramów | |
Kostka do pieczenia Kasia | 0.5 sztuk | |
cukier | 3 łyżki | |
żółtko | 2 sztuki | |
Krem: | ||
mleko | 0.5 litrów | |
mleko | 0.5 szklanek | |
mąka | 2 łyżki | |
budyń | 1 opakowanie | |
cukier | 4 łyżki | |
cukier waniliowy | 2 opakowania | |
Wierzch: | ||
owoce | 1 unit |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Ciasto: Nagrzej piekarnik do temperatury 180 stopni. |
Krok 2 |
Kasię posiekaj, dodaj mąkę, żółtka, cukier i zagnieć ciasto. |
Krok 3 |
Rozwałkuj na cienki placek, wyłóż nim posmarowane Kasią foremki do babeczek. |
Krok 4 |
Piec na zloty kolor. |
Krok 5 |
Krem: Ze wszystkich składników ugotować budyń i połączyć go z 1/2 Kasi. |
Krok 6 |
Gotowym kremem wypełniać babeczki i dekorować dowolnymi owocami |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |