babeczki owocowe

0


Łatwe


30 min.


1 os.

Składniki
Ciasto:
mąka pszenna25 dekagramów
Kostka do pieczenia Kasia0.5 sztuk
cukier3 łyżki
żółtko2 sztuki
Krem:
mleko0.5 litrów
mleko0.5 szklanek
mąka2 łyżki
budyń1 opakowanie
cukier4 łyżki
cukier waniliowy2 opakowania
Wierzch:
owoce 1 unit
Przygotowanie
Krok 1
Ciasto: Nagrzej piekarnik do temperatury 180 stopni.
Krok 2
Kasię posiekaj, dodaj mąkę, żółtka, cukier i zagnieć ciasto.
Krok 3
Rozwałkuj na cienki placek, wyłóż nim posmarowane Kasią foremki do babeczek.
Krok 4
Piec na zloty kolor.
Krok 5
Krem: Ze wszystkich składników ugotować budyń i połączyć go z 1/2 Kasi.
Krok 6
Gotowym kremem wypełniać babeczki i dekorować dowolnymi owocami
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl