BABECZKI OWOCOWE
  • 30 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 0 minut
  • 180 °C

Składniki:

    ciasto
  • mąka pszenna - 25 dekagramów
  • Kostka do pieczenia Kasia - 0.5 opakowań
  • cukier - 3 łyżki
  • żółtka - 2 sztuki
  • krem
  • mleko - 625 mililitrów
  • mąka - 2 łyżki
  • budyń - 1 opakowanie
  • cukier - 4 łyżki
  • cukier wanliowy - 2 opakowania
  • Kostka do pieczenia Kasia - 0.5 opakowań
  • dekoracja
  • owoce - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Ciasto: Nagrzej piekarnik do temperatury 180 stopni.
  2. Kasię posiekaj, dodaj mąkę, żółtka, cukier i zagnieć ciasto.
  3. Rozwałkuj na cienki placek, wyłóż nim posmarowane tłuszczem foremki do babeczek.
  4. Piec na zloty kolor.
  5. Krem: Ze wszystkich składników ugotować budyń i połączyć go z 1/2 kostki Kasi
  6. Gotowym kremem wypełniać babeczki i dekorować dowolnymi owocami