Babeczki z bitą śmietaną

0


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
Kostka do pieczenia Kasia1 opakowanie
cukier puder1 szklanka
żółtka4 sztuki
mąka pszenna3 szklanki
śmietana500 gramów
cukier waniliowy1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Zagnieść ciasto z podanych składników, wstawić do lodówki na 30 minut.
Krok 2
Wyjąć i wylepić foremki.
Krok 3
Piec na złocisty kolor.
Krok 4
Po ostygnięciu wyjąć babeczki na tacę.
Krok 5
Śmietanę ubić i dodać 5 łyżek cukru pudru.
Krok 6
Masę włożyć w rękaw i szprycować babeczki.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl