Babeczki z bitą śmietaną i owocami
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 20 minut
  • 175 °C

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 opakowanie
  • mąka - 250 gramów
  • jajka - 2 sztuki
  • proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
  • mleko - 2 łyżki
  • cukier waniliowy - 2 opakowania
  • cukier - 6 łyżek
  • sól - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Cukier i cukier waniliowy ucieramy z Kasią.
  2. Ciągle mieszając dodajemy jajka, mleko i sól.
  3. Proszek do pieczenia mieszamy z mąką, przesiewamy i delikatnie mieszając łyżką, dodajemy do ciasta.
  4. Przekładamy do foremek (polecam silikonowe) i pieczemy.
  5. Ostudzone babeczki dekorujemy według uznania.