| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Wszystkie składniki zarabiamy na elastyczne ciasto. Wałkujemy na grubość około 3 mm, wykrawamy krążki, wylepiamy nimi foremki na babeczki. |
| Krok 2 |
| Z ciasta wykrawamy krążki do "zamknięcia" babeczek. Foremki wylepione ciastem wsadzamy na czas przygotowania budyniu do lodówki. |
| Krok 3 |
| Żółtka rozcieramy w rondelku, z cukrem i mąką na jednolitą masę. Dodajemy ziarenka wanilii. Stawiamy na małym ogniu, wlewamy mleko ciągle mieszając, aby nie powstały grudki. |
| Krok 4 |
| Gdy budyń się zagotuje i zgęstnieje, zestawiamy z ognia. Ciepłym budyniem napełniamy babeczki i przykrywamy krążkami ciasta, krążki lekko przyklejamy do brzegów babeczek, aby budyń podczas pieczenia nie wypłynął. |
| Krok 5 |
| Pieczemy w 190 stopniach przez 20 minut. |
| Krok 6 |
| Po wyjęciu z pieca wyjmujemy babeczki, odwracamy je "do góry nogami" i posypujemy cukrem pudrem. |