Babeczki z budyniem i owocami
  • 60 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 20 minut
  •  °C

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 15 dekagramów
  • cukier puder - 5 łyżek
  • jajko - 2 sztuki
  • mąka - 25 dekagramów
  • aromat waniliowy - 1 sztuka
  • budyń śmietankowy - 1 opakowanie
  • mleko - 0.5 litrów
  • cukier - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Z podanych składników zagnieść ciasto, wstawić do lodówki na 30 minut.
  2. Po upływie tego czasu ciasto wyjąć i rozwałkować na grubość około 0,5 cm i wylepić nim foremki na babeczki.
  3. Ustawić na blaszce i piec na jasnozłoty kolor.
  4. Po upieczeniu delikatnie wyjąć z foremek i wystudzić.
  5. Wystudzone napełniać ugotowanym, jeszcze lekko ciepłym budyniem.
  6. Zaraz udekorować owocami.