Babeczki z ciasta francuskiego

0


Łatwe


15 min.


1 os.

Składniki
Kostka do pieczenia Kasia50 gramów
ciasto francuskie1 opakowanie
śmietana 36%250 mililitrów
cukier puder3 łyżki
żelatyna2 łyżeczki
czekolada0.25 sztuk
Przygotowanie
Krok 1
Foremki na babeczki natłuścić Kasią.
Krok 2
Z ciasta francuskiego wycinać krążki i wylepić foremki.
Krok 3
Piec 15 - 20 min. w temp. 200 stopni.
Krok 4
Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości ciepłej przegotowanej wody (ale nie wrzącej) - ostudzić
Krok 5
Śmietanę ubić z cukrem na sztywno, dodając pod koniec żelatynę.
Krok 6
Ostudzone babeczki napełnić bitą śmietaną i posypać tartą czekoladą.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl