| |||||||||
| Składniki | ||
| Kostka do pieczenia Kasia | 50 gramów | |
| ciasto francuskie | 1 opakowanie | |
| śmietana 36% | 250 mililitrów | |
| cukier puder | 3 łyżki | |
| żelatyna | 2 łyżeczki | |
| czekolada | 0.25 sztuk |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Foremki na babeczki natłuścić Kasią. |
| Krok 2 |
| Z ciasta francuskiego wycinać krążki i wylepić foremki. |
| Krok 3 |
| Piec 15 - 20 min. w temp. 200 stopni. |
| Krok 4 |
| Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości ciepłej przegotowanej wody (ale nie wrzącej) - ostudzić |
| Krok 5 |
| Śmietanę ubić z cukrem na sztywno, dodając pod koniec żelatynę. |
| Krok 6 |
| Ostudzone babeczki napełnić bitą śmietaną i posypać tartą czekoladą. |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |