Babeczki z ciasta francuskiego
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 20 minut
  • 200 °C

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 50 gramów
  • ciasto francuskie - 1 opakowanie
  • śmietana 36% - 250 mililitrów
  • cukier puder - 3 łyżki
  • żelatyna - 2 łyżeczki
  • czekolada - 0.25 sztuk

Sposób przygotowania:

  1. Foremki na babeczki natłuścić Kasią.
  2. Z ciasta francuskiego wycinać krążki i wylepić foremki.
  3. Piec 15 - 20 min. w temp. 200 stopni.
  4. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości ciepłej przegotowanej wody (ale nie wrzącej) - ostudzić
  5. Śmietanę ubić z cukrem na sztywno, dodając pod koniec żelatynę.
  6. Ostudzone babeczki napełnić bitą śmietaną i posypać tartą czekoladą.