|
Składniki | ||
Kostka do pieczenia Kasia | 50 gramów | |
ciasto francuskie | 1 opakowanie | |
śmietana 36% | 250 mililitrów | |
cukier puder | 3 łyżki | |
żelatyna | 2 łyżeczki | |
czekolada | 0.25 sztuk |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Foremki na babeczki natłuścić Kasią. |
Krok 2 |
Z ciasta francuskiego wycinać krążki i wylepić foremki. |
Krok 3 |
Piec 15 - 20 min. w temp. 200 stopni. |
Krok 4 |
Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości ciepłej przegotowanej wody (ale nie wrzącej) - ostudzić |
Krok 5 |
Śmietanę ubić z cukrem na sztywno, dodając pod koniec żelatynę. |
Krok 6 |
Ostudzone babeczki napełnić bitą śmietaną i posypać tartą czekoladą. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |